X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Ostalo /

Top 5 obrana Svjetskog prvenstva - Pravi heroji nogometa

Podjeli članak

Biti golman je mnogo više od čuvanja lopte i pričanja sa obrambenim igračima. Često je upravo golman taj koji spašava dan, a to zahtjeva puno promatranja, mirnoću i odvažnost. Predstavljamo vam naših Top 5 obrana na Svjetskim prvenstvima. Pogledajte neke od boljih obrana od strane najboljih golmana u svijetu.

 

5 – Oliver Kahn protiv Irske 2002. godine

Kao golman, jedna od većih stvari koje se mogu dogoditi je osvajanje Zlatne Lopte na Svjetskom prvenstvu. Osim što je proglašen najboljim igračem, Oliver Kahn je napravio nekoliko odličnih obrana, upravo poput one u igri protiv Irske. Kako dosad i znamo, Oliver Kahn je definicija neustrašivog, što je pokazao uskočivši ispred Damiana Duffa u pokušaju zabijanja gola.

 

4 – Iker Casillas protiv Nizozemske 2010.

Postoji li bolji osjećaj za golmana nego spašavanje svog tima tokom finala Svjetskog prvenstva? Ne možemo ni zamisliti nešto što bi nadmašilo taj osjećaj, a to je točno ono što je legenda Iker Casillas napravio za Španjolsku 2010. protiv Nizozemske. Nakon sata igre Arjen Robben kreće prema golu na kojem je Iker Casillas, i ovo je savršeni primjer koliko je potrebno mirnoće za golmana. Casillas se lagano nagnuo na svoju lijevu stranu, navodeći Robbena da puca u desno i kada se za to odlučio Casillas je samo izbacio nogu i spasio cijelu utakmicu.

 

3 – Toni Turek protiv Mađarske 1954. godine

Njemačka je poznata po nekima od najboljih golmana, koji vrlo često imaju jedne od boljih obrana na svijetu. Iznimka sigurno nije i Toni Turek i njegova obrana protiv Mađarske u finalu 1954. Svjetskog prvenstva. Svi su tu loptu vidjeli u golu, ali je Turek imao druge planove u svojoj glavi te u treptaju oka s mirnoćom spasio loptu. Pokušajte pogledati video i pazite da ne promašite ovu obranu!

 

2 – Kossi Agassa protiv Francuske 2006

Napraviti jednu dobru obranu je odlično, ali napraviti tri odlične obrane za redom je nešto specijalno! Kossi Agassa iz Toga napravio je 3 obrane protiv Francuske 2006. na Svjetskom prvenstvu gdje je prvo zaustavio dugačku loptu, a onda ubrzo i bliži udarac Davida Trezegueta, i na kraju zaustavljajući loptu na crti. Ako želite vidjeti ovu obranu ubrzajte video na 36-tu sekundu videa.

 

1- Gordon Banks protiv Brazila 1970

Ovo je vrlo vjerojatno najbolja obrana u povijesti Svjetskog Prvenstva. Nakon prolaska Pelea koji je pokušao zabiti glavom kretajući prema golu. Gordon Banks je uspio stići s drugog kraja gola spasivši loptu. Nitko nije mislio da će se Banks uspjeti vratiti i obraniti loptu dok se spotaknuo na golu. Mnogi smatraju ovo najboljom obranom na Svjetskom Prvenstvu, slažete li se s nama?

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.
Jednokratno
Gotovina pouzećem, kreditnim i debitnim karticama (American Express, Diners, Visa, MasterCard, Maestro putem PayWay sustava)

ili Pay Pal računom
Do 6 rata
Obročno plaćanje Diners Club International do 6 rata

Do 12 rata
Kreditnim karticama American Express, Maestro (PBZ) i Visa (PBZ) do 12 rata bez kamata, također karticama Visa i Masterard (Zagrebačke banke) do 12 rata bez kamata