X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Hrvatska

tablično redno

1-28 of 29

Stranica:
  1. 1
  2. 2

tablično redno

1-28 of 29

Stranica:
  1. 1
  2. 2

Hrvatska

Dres hrvatske reprezentacije

Većina vas, ako ne i svi ljubitelji sporta u Lijepoj našoj, sigurno ima u svojoj kolekciji dres hrvatske reprezentacije. Nogometni dres hrvatske reprezentacije je više od odjevnog predmeta, više od samog materijala i više od samog izgleda. Popularne ´kockice´ na dresu su već više od dvadeset godina dio nacionalnog sportskog identiteta. Prvo desetljeće hrvatskog dresa su obilježili proizvođači Patrick i Lotto, da bi od 2000. pa sve do danas proizvodnju preuzeo Nike.

Svakih godinu ili dvije u trgovine dolazi novi model dresa, i svaki puta je vidljiva promjena na određenom dijelu dresa, ali kockice su uvijek prisutne. ˝Bijelo-crvena polja hrvatska na dresu sjete me da ja volim te˝... Popularnost dresa hrvatske reprezentacije očituje se i u stihovima pjesama. Gostujući dres je uvijek plave boje, ali niti na njemu ne nedostaje barem nekoliko crveno-bijelih kvadratića.

Zanimljivo je pratiti povijest hrvatskog nacionalnog dresa i komentare na temu koji je od njih bio najljepši. Nekima je najdraži onaj iz 1990. s gusto raspoređenim kvadratićima jer je ipak u njemu odigrana prva službena utakmica Hrvatske. Drugima je pak najdraži onaj iz 1998. s nepravilnim rasporedom kvadratića jer je u njemu ostvaren najveći nogometni uspjeh, brončana medalja na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Naravno, kako smo i rekli, dres hrvatske reprezentacije je više od same odjeće pa uz svaki model vežemo i određene memorije. Ipak, gledano iz isključivo stilskog kuta gledanja, Nike dresovi su najmodernije varijante sportske opreme iz godine u godinu. Tehnologije kojima se dresovi izrađuju paze i na najsitnije detalje. Osim samog izgleda, važno je da dres bude povezan sa kolektivnim identitetom, da bude ugodan igračima (Dri-FIT tehnologija), da bude što je moguće lakši i sl. Dres hrvatske reprezentacije ne samo da zadovoljava sve kriterije, već ih podiže na vrlo visoku razinu.

Primjerice, posljednji proizvedeni model izbačen na tržište pred Europsko prvenstvo 2012.godine je izrađen ni manje ni više nego od recikliranih boca. Zašto? Nike je htio dokazati ekološku osvještenost pa je jednostavno stvorio ekološki najprihvatljivije dresove. Osim toga, važno je spomenuti da su dresovi izrađeni pretežno od poliestera. Dres je skrojen od dvostruko pletene strukture sa laserski izrađenim otvorima kako bi dres istodobno bio i izdržljiv, ali i prozračan što je važno za tijelo sportaša tijekom napora.

Vratimo li se desetljeće unatrag, doći ćemo do početaka drugačije proizvodnje dresova. Naime, vjerojatno se sjećate dresa ´repke´ sa Svjetskog prvenstva 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. On je, osim jasno vidljive mrežice sa strane, imao i podstavu koja je bila dio dresa. Ona je služila upijanju znoja poput Nike Combat uskih majica koje sportaši danas koriste. Danas takve podstave nisu dio dresa, a lako je moguće da je to zbog onog zanimljivog trenutka kada se Ivica Olić nakon pogotka Italiji sav zapetljao u dresu kojeg je prethodno skinuo sa sebe pa je problem bio riješen - škarama.

Tako je godinu po godinu, prvenstvo po prvenstvo, došao red i na 2014. i Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Čini se da je poznat novi dizajn dresa kojeg , je li uopće potrebno reći?, krase ´kockice´ i na kojem prevladava crvena boja na pozadini dresa i rukavima. Kritike su pozitivne, a na nogometašima je da stvore novu priču povezanu s novim modelom dresa. Zgodan detalj je slogan ušiven na kragni dresa, a koji kaže ´Budi ponosan´ kao popularna pjesma. Samo još jedan od dokaza da dres igračima, a pogotovo navijačima znači puno više od ostalih odjevnih predmeta.

Premotate li na brzinu ovaj tekst unatrag u svojim mislima, primijetit ćete kako svaki dres veže uza sebe određenu priču. Ukoliko niste među onima koji su spomenuti na početku priče, i nemate kod kuće barem jedan dres hrvatske reprezentacije, posjetite Ferivi te postanite dio velike i ponosne navijačke obitelji. Svjetsko prvenstvo je blizu baš kao i Vaša trgovina s dresovima i ostalim proizvodima hrvatske nogometne reprezentacije.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje
načini plaćanja
Za sigurnost kupovine T-com pay way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.
Jednokratno
Gotovina pouzećem, kreditnim i debitnim karticama (Diners, Visa, MasterCard, Maestro putem PayWay sustava)

ili Pay Pal računom
Do 6 rata
Obročno plaćanje Diners Club International do 6 rata

Do 12 rata
Kreditnim karticama Maestro (PBZ) i Visa (PBZ) do 12 rata bez kamata, također karticama Visa i Masterard (Zagrebačke banke) do 12 rata bez kamata